Vakbonden stellen gezamenlijk ultimatum aan de NVZ

Haal het eindbod van tafel en ga met ons praten over een goed pakket aan afspraken! Dat is de boodschap van ons en de andere vakbonden aan de werkgeversorganisatie van ziekenhuizen NVZ. Gaan zij hier niet op in? Dan volgen er acties in de ziekenhuizen.

Steun het ultimatum en stuur een kaart naar jouw Raad van Bestuur

Wil je het ultimatum ondersteunen? We hebben een Valentijnskaart gemaakt. Print het uit en verstuur het aan jouw Raad van Bestuur (de achterban van de NVZ). Ook zij kunnen dan hun stem laten horen en pleiten voor een goed cao-akkoord.

Hier vind je de kaart en een instructie

Download de instructies

Eindbod NVZ

De NVZ heeft de vakbonden na het vastlopen van de onderhandelingen nog een eindbod gestuurd en wil het personeel in ziekenhuizen en revalidatie-instellingen afschepen met een loonsverhoging van gemiddeld 6,5 procent per jaar. In een tijd van stijgende kosten voor levensonderhoud is dat veel te weinig. Daarbij worden voorstellen van de vakbonden voor meer zeggenschap over werktijden en roosters en een verbetering van de regelingen voor het werken in onregelmatigheid en bereikbaarheid van tafel geveegd. En komen in plaats daarvan met verslechteringen. Wij wijzen dan ook het eindbod van de werkgeversorganisatie van ziekenhuizen af. Er moet gewoon een beter pakket aan afspraken op tafel komen.

Ultimatum

Om dit te bereiken stellen de vakbonden vandaag gezamenlijk een ultimatum aan de NVZ. Dat betekent dat ze een week de tijd krijgt om te reageren op de eisen van de vakbonden voor een betere cao. Gaat de NVZ daar niet op in? Dan volgen er acties in de ziekenhuizen, die we ondertussen aan het voorbereiden zijn. De boosheid onder medewerkers over het eindbod is groot. Toch hopen we nog steeds dat de NVZ ingaat op het ultimatum en dat de dreiging van acties leidt tot bezinning bij de werkgeversorganisatie.