Alle trainingen

(G)MR: Begroting en Jaarrekening

Vind je een begroting of jaarrekening doornemen taaie kost? Financiën zijn vaak niet iets waar je als (G)MR-lid in je dagelijkse werk mee bezig bent. Omdat financiën een rol spelen bij de onderwerpen die je aandraagt en bespreekt, helpt het om er als (G)MR genoeg van te begrijpen. Speciaal daarom hebben we een op maat gemaakte training ‘begroting en jaarrekening’ voor de hele (G)MR. Ontdek waarom het ook voor jullie belangrijk is.

Financiële stukken leren begrijpen

In deze (G)MR-training kijk je als (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad met de trainer naar de cijfers in begrotingen en de jaarrekening. We leren jullie de samenhang tussen financiële stukken te begrijpen en we gaan in op moeilijke termen. Zo weet je na de training op welke woorden en afkortingen je moet letten en wat de achtergrond is van verschillende posten.

Training op maat voor de hele (G)MR

Hoe we dat aanpakken? Van tevoren sturen jullie verslagen die we tijdens de training doornemen. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en gaan we discreet met de stukken om. De training is op maat en passend voor jullie eigen school of onderwijsinstelling. Het resultaat? Financiële stukken zijn voortaan geen struikelblok meer en jullie weten wat er staat, zodat je er inhoudelijk op kunt reageren. Wel zo prettig.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is zowel voor beginnende als ervaren (G)MR-leden van een onderwijsinstelling en voor de hele (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad. Of je als (G)MR-lid nu wel of niet bent aangesloten bij CNV. We bepalen in overleg de locatie. Dat kan op jullie eigen school of onderwijsinstelling, maar ook extern of online is mogelijk.

Ontdek ons MR-partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies. Lees meer over ons MR-partnerschap.

Voordelen training

Na de training:

  1. Interpreteren jullie de cijfers (nog) beter
  2. Kent een begroting of jaarverslag geen verrassingen meer
  3. Stellen jullie de juiste vragen over financiën aan bestuurders

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
  • Trainingen op maat