Apothekersassistenten demonstreren 25 maart in Rotterdam

Apothekersassistenten in Rotterdam gaan demonstreren. Komende zaterdag 25 maart verzamelen zij zich in bedrijfskleding om 13.00 uur op de trappen van het World Trade Centre aan de Coolsingel voor een korte demonstratieve optocht. Hun eisen zijn onder andere een automatische prijscompensatie en verlaging van de werkdruk. CNV steunt de demonstranten.

Wat is er aan de hand in de apotheken?

Wat maakt het werk in de apotheek aantrekkelijk? Dat vroegen wij vorig jaar in een enquête aan leden werkzaam in de apotheek. Als belangrijkste factoren werden genoemd de afwisseling in het werk, het werken in een team en het contact met patiënten. Maar er kwam ook uit dat het werken in de apotheek steeds meer onder druk is komen te staan. Veel leden geven aan dat zij in toenemende mate te maken hebben met personeelstekorten, ongezonde werkdruk, fysieke belasting en agressie op de werkvloer. Niet zo vreemd dus dat men steeds minder kiest voor het werk in de apotheek, zo laten de instroomcijfers voor de opleidingen voor apothekersassistent zien. Hier moet een einde aan komen. Het moet weer aantrekkelijk worden gemaakt om in de apotheek te werken. In de eerste plaats door het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het afspreken van behoorlijke arbeidsvoorwaarden en een bijbehorende beloning.

Salaris

Dat laatste, het salaris, is momenteel een heikel punt. De salarisafspraken die we hebben gemaakt in de laatste cao, staan totaal niet in verhouding tot de nadien sterk gestegen prijzen van de boodschappen en de energierekening. Al eind vorig jaar hebben wij er bij de werkgevers dan ook op aangedrongen om in overleg te gaan over een aanvullende salarisafspraak. De werkgevers zeiden oog te hebben voor de gevolgen van de inflatie voor veel van hun medewerkers en gaven aan daartoe bereid te zijn. Dat was vier maanden geleden. Sindsdien hebben zij tot drie keer toe het overleg dat wij daarover zouden voeren, afgezegd.

Demonstratie 25 maart in Rotterdam

Een groep apothekersassistenten, werkzaam bij Benu-apotheken in Rotterdam, is het beu en gaat demonstreren. Voor deze beroepsgroep een absoluut unicum! Komende zaterdag 25 maart verzamelen zij zich in bedrijfskleding om 13.00 uur op de trappen van het World Trade Centre aan de Coolsingel voor een korte demonstratieve optocht. Hun eisen zijn onder andere een automatische prijscompensatie en verlaging van de werkdruk. Hoewel dit geen georganiseerde actie is van de vakbonden, steunt het CNV de demonstranten. Laten we vooral kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Samen sterk toch?!